7 HERMANOS JAMON CEBO IBERICO 4,5 kg
7 HERMANOS JAMON CEBO IBERICO 4,5 kg
50% iberské plemeno. Šunka je dodávána v dárkové krabici společně se speciálním dřevěným držákem šunky a nožem na krájení tenkých plátků.
Datum minimální trvanlivosti: 20. 11. 2024 Více
Výrobce: NicoKód produktu: P00640 Doprava a platba
50% iberské plemeno. Šunka je dodávána v dárkové krabici společně se speciálním dřevěným držákem šunky a nožem na krájení tenkých plátků.
Datum minimální trvanlivosti: 20. 11. 2024 Více
Výrobce: NicoKód produktu: P00640 Doprava a platba
Datum minimální trvanlivosti: 20. 11. 2024
Šunka je dodávána v dárkové krabici společně se speciálním dřevěným držákem šunky a nožem na krájení tenkých plátků.
- Kýta z Iberského prasete
•Intenzivní purpurová barva s tenkými žilkami tuku
•Chuť je charakteristická, delikátní, příjemná lehce slaná
•Vůně je intenzivní a příjemná
•Šťavnatá konzistence
Výroba šunky začíná pečlivým výběrem výchozí suroviny - Matera Prima. Nejprve se ručně třídí podle hmotnosti, aby proces mohl být co nejjednotnější. Další fází je solení, pak přichází první fáze sušení, přičemž po dobu 4 měsíců jsou pečlivě sledovány teplota a vlhkost. Jakmile je tato fáze sušení ukončena, proces stárnutí - zrání probíhá zcela přirozeným procesem zrání na čerstvém vzduchu.
Rozdíl mezi Jamón Serrano a Jamón Ibérico
Oba výrobky pocházejí ze stejného zvířete, prasete, ale jeho hlavní rozdíl spočívá v jeho plemeni. Šunka Serrano pochází z bílého prasete ( plemene Duroc, Pietrain, Landrace nebo Large White) zatímco Jamón Ibérico pochází z Pyrenejského ( Iberského ) prasete, původního plemene Pyrenejského poloostrova.
Dalším rozdílem obou druhů šunky je způsob chovu a výživa prasat. Prasata určená pro šunku serrano jsou chována v extenzivním režimu a krmena krmivem, zatímco prasata plemene iberského jsou chována volně ( Montanera - od října do března ), kde se živí žaludy. Toto krmení ovlivňuje konečnou chuť a strukturu masa. Zatímco Pyrenejská šunka je bohatší na kyselinu olejovou, a proto i bohatší na bílkoviny, šunka serrano se vyznačuje tím, že má méně tuku v mase.
Procesy zpracování jsou v obou případech velmi podobné, procházejí solením, mytím, sušením a zráním, což je další diferencí mezi oběma druhy šunky. Zatímco serrano šunka se nechává zrát po dobu 9-15 měsíců ve srovnání s až čtyřmi roky iberské šunky.
Všechny tyto vlastnosti způsobují, že obě šunky, přestože pocházejí ze stejného zvířete, nabízejí zcela odlišné produkty. Před intenzivní chutí a tmavě červenou barvou iberské šunky najdeme růžovou, světlejší a lehčí chuť šunky serrano.
Země původu | Španělsko |
---|---|
Hmotnost | 4 - 4,5 kg |
Výživové hodnoty na 100g | Energie: 237kcal; Sacharidy: 0,2g; Tuky: 14,2g; Bílkoviny: 27,2g; Sůl: 4,95g |
Složení | Vepřová plec, sůl, cukr, regulátor kyselosti E-331, konzervační látky E-252, E-250 a antioxidant E-301 |
Země původu | Španělsko |
---|---|
Hmotnost | 4 - 4,5 kg |
Výživové hodnoty na 100g | Energie: 237kcal; Sacharidy: 0,2g; Tuky: 14,2g; Bílkoviny: 27,2g; Sůl: 4,95g |
Složení | Vepřová plec, sůl, cukr, regulátor kyselosti E-331, konzervační látky E-252, E-250 a antioxidant E-301 |
Španělský Jamón
Jamón je druh sušené šunky, která je ve Španělsku naprosto běžnou součástí pokrmů. Obvykle se vyrábí ze zadní kýty prasete a suší se po dobu od několika měsíců do několika let...