7 HERMANOS JAMON CEBO IBERICO 4,5 kg

7 HERMANOS JAMON CEBO IBERICO 4,5 kg


50% iberské plemeno. Šunka je dodávána v dárkové krabici společně se speciálním dřevěným držákem šunky a nožem na krájení tenkých plátků.
Datum minimální trvanlivosti: 20. 11. 2024 Více

Výrobce: NicoKód produktu: P00640 Doprava a platba

Původní cena 2 399 Kč. Ušetříte 21% (500 Kč) 1 899 Kč
Skladem
ks
(2 ks na skladě)

50% iberské plemeno. Šunka je dodávána v dárkové krabici společně se speciálním dřevěným držákem šunky a nožem na krájení tenkých plátků.
Datum minimální trvanlivosti: 20. 11. 2024 Více

Výrobce: NicoKód produktu: P00640 Doprava a platba

Datum minimální trvanlivosti: 20. 11. 2024

Šunka je dodávána v dárkové krabici společně se speciálním dřevěným držákem šunky a nožem na krájení tenkých plátků.

  • Kýta z Iberského prasete
    •Intenzivní purpurová barva s tenkými žilkami tuku
    •Chuť  je charakteristická, delikátní, příjemná lehce slaná
    •Vůně je intenzivní a příjemná
    •Šťavnatá konzistence 

Výroba šunky začíná pečlivým výběrem výchozí suroviny - Matera Prima. Nejprve se ručně třídí podle hmotnosti, aby proces mohl být co nejjednotnější.  Další fází je solení, pak přichází první fáze sušení, přičemž po dobu 4 měsíců jsou pečlivě sledovány teplota a vlhkost. Jakmile je tato fáze sušení ukončena, proces stárnutí - zrání probíhá zcela přirozeným procesem zrání na čerstvém vzduchu.

Rozdíl mezi Jamón Serrano a Jamón Ibérico 

Oba výrobky pocházejí ze stejného zvířete, prasete, ale jeho hlavní rozdíl spočívá v jeho plemeni. Šunka Serrano pochází z bílého prasete ( plemene Duroc, Pietrain, Landrace nebo Large White) zatímco Jamón Ibérico pochází z Pyrenejského  ( Iberského ) prasete, původního plemene Pyrenejského  poloostrova. 

Dalším rozdílem obou druhů šunky je způsob chovu a výživa prasat. Prasata určená pro šunku serrano jsou chována v extenzivním režimu a krmena krmivem, zatímco prasata plemene iberského jsou chována volně ( Montanera - od října do března ), kde se  živí  žaludy. Toto krmení ovlivňuje konečnou chuť a strukturu masa. Zatímco Pyrenejská šunka je bohatší na kyselinu olejovou, a proto i bohatší na bílkoviny, šunka serrano  se vyznačuje tím, že má méně tuku v mase.

Procesy zpracování jsou v obou případech velmi podobné, procházejí  solením, mytím, sušením a zráním, což je další diferencí mezi oběma druhy šunky. Zatímco serrano šunka se nechává zrát  po dobu 9-15  měsíců ve srovnání s až  čtyřmi roky iberské šunky.

 Všechny tyto vlastnosti způsobují, že obě šunky, přestože pocházejí ze stejného zvířete, nabízejí zcela odlišné produkty. Před intenzivní chutí a tmavě červenou barvou iberské šunky najdeme růžovou, světlejší a lehčí chuť šunky serrano.

Parametry
Země původu Španělsko
Hmotnost 4 - 4,5 kg
Výživové hodnoty na 100g Energie: 237kcal; Sacharidy: 0,2g; Tuky: 14,2g; Bílkoviny: 27,2g; Sůl: 4,95g
Složení Vepřová plec, sůl, cukr, regulátor kyselosti E-331,  konzervační látky E-252, E-250 a antioxidant E-301
Země původu Španělsko
Hmotnost 4 - 4,5 kg
Výživové hodnoty na 100g Energie: 237kcal; Sacharidy: 0,2g; Tuky: 14,2g; Bílkoviny: 27,2g; Sůl: 4,95g
Složení Vepřová plec, sůl, cukr, regulátor kyselosti E-331,  konzervační látky E-252, E-250 a antioxidant E-301